open-navfaktor-logo
search
Jedini imaju pristup
MFS-Emmaus dijeli obroke za sve studente smještene u karantinu hotela Tuzla
MFS-Emmaus od samog formiranja karantina u prostorijama hotela Tuzla vrši podjelu tri obroka dnevno za sve studente koji su bili na radu preko studentskih organizacija u Njemačkoj.
08.04.2020. u 15:10
get url
text

Na osnovu instrukcija Ministarstva civilnih poslova BiH, a prema epidemiološkoj situaciji, procijenjeno je da se odredi karantin u trajanju od 28 dana i da se prati njihovo zdravstveno stanje.

MFS-Emmaus, navode iz ove organizacije, za sada jedini ima pristup prostorijama gdje su smješteni studenti zbog dostave tri obroka dnevno. Iako trenutno studenti nemaju nikakve simptome koji bi ukazivali na COVID-19, MFS-Emmausov tim je poduzeo sve mjere prevencije prilikom same podjele obroka i svakodnevno stoji na usluzi ovim mladim ljudima u vidu podjele higijenskih i drugih potrepština. Studenti se ponašaju odgovorno i pridržavaju se kućnog reda koji je odredio Zavod za javno zdravstvo TK-a.

- Svjesni su situacije u kojoj se nalaze i osjećaju se zaštićeno shodno teškom periodu u kojem su se našli. Pod posebnom dozom opreza prate situaciju i jedva čekaju da sve ovo prođe bez posljedica po njihovo zdravlje, kako bi se što prije vratili svojim porodicama - istaknuto je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.