open-navfaktor-logo
search
Podrška
MFS-Emmaus: Podijeljena pomoć nastradalom stanovništvu Albanije
Humanitarna akcija za nastradali narod Albanije i dalje je aktuelna
02.12.2019. u 09:43
get url
text

Ekipa humanitarne organizacije MFS-EMMAUS-a, nakon što je pokrenula apel za prikupljanje pomoći, preko vikenda je boravila u Albaniji te uručila prve količine humanitarne pomoći za nastradalo stanovništvo, koje je u zemljotresima ostalo bez svojih domova i sada spava u improviziranim šatorima, nalik plastenicima.

-Od ranog jutra podrhtavanje tla se osjetilo na širem području Tirane i Drača. Ljudi su istraumatizirani, spavaju u autima, nekoliko firmi je uzelo kolektivne godišnje a djeca oslobođena nastave. U predgrađu Tirane gdje smo prvobitno uručili pomoć mogli smo vidjeti čitave porodice, iznemogle starije osobe i što nas je jako pogodilo, djecu ne stariju od godinu dana. Njihove kuće su ispucale i svaki novi potres je moguća ruševina takvih objekata. Kako bi im olakšali, podijelili smo krevete na rasklapanje, deke i prehrambene pakete - izjavili su iz MFS-EMMAUS-a.

-Podjela humanitarne pomoći nastavljena je i u Draču koji je od samog početka bio žarište mnogih potresa u Albaniji. Humanitarna akcija za nastradali narod Albanije i dalje je aktuelna stoga pozivamo sve zainteresovane građane, firme, institucije i organizacije da nam se pridruže i pomognu unesrećenima - saopćiom je MFS-EMMAUS.

Pozivom na broj 090 291 093 donirate 2 KM. Pomoći također možete i uplatom dobrovoljnih priloga na sljedeće račune:

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Pomoć narodu Albanije

PayPal: [email protected]

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.