open-navfaktor-logo
search
Solidarnost
MFS-EMMAUS pomaže stanovništvu Izmira
Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) osigurao je novac koji se koristi za pripremu hrane i nabavku higijenskog asortimana za ljude koji borave u šatorskom naselju poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Izmir.
11.11.2020. u 09:26
get url
text

Podsjetili su da je usljed jakog zemljotresa jačine 6,6 stepeni koji je pogodio ovu Egejsku regiju u Turskoj, poginulo 114 osoba. Intenzivnim naporima spasilačkih timova koji su se odmah uključili u potragu nastradalih ispod ruševina spašeno je više od 100 osoba među kojima su i dvije djevojčice. Trogodišnja Elif Perincek koja je iz ruševina izvučena nakon 65 sati te četverogodišnja Ayda Gezgin koja je pod ruševinama bila 91 sat. 

- Više od 1.000 osoba je povrijeđeno, a nezvanično saznajemo da je oko 60 zgrada i stambenih objekata srušeno ili trajno oštećeno. Ljudi su izmješteni na sigurne lokacije, kod rodbine ili u šatorska naselja o kojima se konstantno vodi briga i opskrbljuje svim potrebnim namirnicama, hranom i higijenskim potrepštinama - saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

Ova humanitarna organizacija je i ovaj put pokazala solidarnost i odmah reagovala u kriznoj situaciji jer pomoć ovim ljudima, kako su naveli, je zaista neophodna, obzirom da su ostali bez svojih članova porodice, bez domova i vidno istraumatizirani.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.