open-navfaktor-logo
search
Za osobe u potrebi
MFS-EMMAUS započeo podjelu pomoći na području Zenice: Cengiz osigurao 800 prehrambenih paketa
MFS-EMMAUS je jučer započeo distribuciju prehrambenih paketa na području grada Zenice i okolnih mjesta koje je osigurala turska firma Cengiz İnsaat.
13.05.2020. u 15:54
get url
text

Ukupno je planirana podjela 800 paketa za osobe u potrebi koje su pogođene vandrednom epidemiološkom situacijom zbog virusa COVID-19.

- U narednim danima naš tim MFS-EMMAUS-a nastavlja sa podjelom prehrambenih paketa. Ovom prilikom se zahvaljujemo firmi Cengiz İnşaat na odabiru MFS- EMMAUS-a kao partnera za distribuciju paketa - kazali su iz ove organizacije.

MFS Emmaus je u toku ramazana do sada podijelio više od 4.000 paketa na području cijele Bosne i Hercegovine, a neka od mjesta koja su posjetili su Orašje, Kupres, Vlasenica, Milići, Visoko, Žepče, Travnik te kolektivni smještaji na području Tuzlanskog kantona gdje se nalazi veliki broj osoba u potrebi.

Do kraja ramazana planirana je podjela više od 5.000 paketa i u ostalim područjima BiH.

- Kada je u pitanju podjela paketa na području Zenice, naš fokus će biti na našim ranijim korisnicima koji su u stanju potrebe, starijim i iznemoglim osobama i jetimskim porodicama. Pored naših korisnika od ranije, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Zenica i mjesnim imamima u po džematima biti će izvršena podjela paketa prema najugroženijim stanovnicima u ruralnim područjima Zenice - istakli su.

Iz MFS-EMMAUS-a su dodali kako će dugogodišnja saradnja na različitim projektima i podrška MIZ Zenica te informacije od imama sa terena, omogučiti da u svakom džematu dođu do osoba u stanju potrebe.

- Od utorka će naše tri ekipe biti na terenu i vršiti podjele u sljedećim mjestima: Palinovići, Briznik, Putovići, Tetovo, Lokvine, Gračanica, Kasapovići, Pridražići, naselje Starina - naveli su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.