open-navfaktor-logo
search
Prvih sto dana rada
Mijatović: Od septembra ćemo ubrzati smjene direktora javnih preduzeća
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović izjavio je danas da je u prvih sto dana rada Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela više od 500 odluka jednoglasno, te da je u Federalnom parlamentu usvojen set reformskih energetskih zakona.
09.08.2023. u 14:32
get url
text

- Međutim, to ni blizu nije dovoljno, ni blizu nije u skladu sa našim planovima šta ćemo raditi u narednom periodu. Ono sa čime sam nezadovoljan jesu spore smjene rukovodilaca javnih preduzeća i to će ići mnogo brže od septembra. Onog momenta kada dovedemo adekvatne ljude, imat ćemo jača javna preduzeća i bolji tempo rada u Federaciji BiH – rekao je Mijatović.

Ono što je dobro, prema njegovim riječima, jeste ambijent u samoj Vladi gdje nema nikakvih političkih nesuglasica, nejasnoća i gdje se odluke donose jednoglasno.

- Trebamo jači tempo u Parlamentu FBiH i uraditi ono što je naš posao i za šta nas plaćaju građani, a to su bolji uvjeti života za sve građane i povoljniji ambijent za privrednike u FBiH - prokomentirao je Mijatović u odgovoru na novinarsko pitanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.