open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Mijatović: Pronašli smo dubioze i milionske gubitke koji su ostali od prošle Vlade FBiH
Nakon što je bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) na društvenim mrežama objavio kako je prošla Vlada FBiH novoj vlasti u ovom entitetu ostavila 800 miliona KM likvidnih sredstava, suficit, pozitivno poslovanje najvećih javnih kompanija, reagovao je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović
21.10.2023. u 22:26
get url
text

VEZANI TEKST - Novalić: Novoj vlasti u FBiH ostavili smo 800 miliona KM likvidnih sredstava, nemaju kapaciteta da razumiju bilanse

- Ko o čemu, Fadil Novalić o svojoj navodnoj ekonomskoj genijalnosti. Bivši federalni premijer voli se igrati brojkama i bacanjem dimnih bombi. Nažalost, od njegovih lovačkih priča građani u Federaciji BiH niti su imali niti će imati ikakve koristi.

Činjenice su neumoljive i dobro poznate. U vrijeme pred posljednje opće izbore SDA i njen federalni premijer ponašali su se kao pijani milijarderi, obećavali na sve strane novac bez pokrića, a istovremeno višak stvoren zbog privremeno velikih prihoda od PDV-a nisu dali za ozdravljenje privrede, spašavanje kompanija u vrijeme pandemije korinavirusa ili kao jednokratnu pomoć građanima i ugroženim socijalnim kategorijama, nego su ga usmjerili prema privilegovanim SDA tajkunima.

To sto smo mi sada, samo za nekoliko mjeseci uvida u stvarno stanje pronašli dubioze i milionske gubitke nije rezultat ove Vlade, koja još nije ni preuzela sve poluge vlasti u javnim kompanijama i fondovima, nego stvarni bilans osmogodišnje vladavine nesposobnog i korumpiranog Fadila Novalića - naveo je, između ostalog, Mijatović na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.