open-navfaktor-logo
search
Ko drži ključeve BiH
Mijatović uzvratio Vukanoviću i Arnautu: Neće me zastrašiti jeftini politički populisti i budžetski lešinari
Nakon otvorenih optužbi predstavnika opizicije iz entiteta republika Srpska, a čemu su se priključili i pojedini političari iz Sarajeva, prije svih Damir Arnaut iz Naše stranke, da se kandidaturom Pokreta za državu za delegate u Dom naroda Partlamenta BiH indirektno SNSD-u omogućava izbor četvrtog delegate na državnom nivou, oglasio se Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i jedan od lidera Pokreta za državu
19.11.2022. u 09:51
get url
text

Mijatović je pozvao, kako je napisao na svom FB profilu, "lidere tri najveće BiH političke stranke Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića i Željka Komšića da sa zajedničkim stavom jako stanu iza Pokreta za državu".

- Pozivam ih da pokažemo BiH jedinstvo i da krenemo u jaku diplomatsku akciju i prema međunarodnoj zajednici i i prema opoziciji, nakon Schmidtove odluke oko izbornog zakona ovo može biti poslednji ekser u kovčeg građanske BiH i nakon ovoga nema povratka. Nemojte nam okretati leđa, svi ćemo platiti preveliku cijenu za to!

Ovo je jedinstvena prilika i prvi put u postdejtonskog istoriji da proBiH stranke imaju kandidate za delegate iz reda srpskog naroda u Domu naroda BiH i prvi puta prilika da ključeve sigurnosti BiH držimo u svojim rukama. Ukoliko svi dozvolimo da nas zastraše jeftini politički populisti i budžetski lešinari onda svi zajedno nismo vrijedni ove zemlje.

Ja odustati neću, a na vama je hoćete li nas ostaviti u "Donjecku". Ovo je mnogo bitnije od bitke za vlast u FBiH.

Pozivam lidere SDS-a i PDP-a da shvate da su zbog populizma i lešinarenja Vukanovića i sličnih u svojim redovima doživeli debakl od strane SNSD-a i doveli do ovakve situacije i da sada preuzmu odgovornost, da partnerski onemogućimo blokadu BiH.

Vrijeme je da promjenite politiku i postanete stvarna alternativa bez bojazni da će vas iko proglasiti izdajnicima. U suprotnom omogućili ste SNSD-u kontrolu BiH, a sebe potpuno eliminisali iz politike naredne 4 godine, bez mogućnosti da budete deo vlasti na nivou BiH. 

Pokažite političku zrelost otkinite se od uticaja Beograda, ovo je naša zajednička zemlja u kojoj svi zajedno živimo.

Predstavnicima međunarodne zajednice jasna poruka hvala vam za sve što radite za BiH, ali nemojte se miješati u unutrašnje odnose BiH, do juče su vam i SNSD i SDA bili partneri za sve razgovore, a već danas mijenjate kurs, objasnite barem javnosti šta se dogodilo da vaši decenijski partneri danas nisu više dobri i zašto HDZ nije u istom košu - napisao je, između ostalog, Mijatović.

On je poslao poruku i Nebojši Vukanoviću, zastupniku u Skupštini RS-a

- Za razliku od Vukanovića koji kao bijesan pas laje non stop, ja intezivno razgovaram sa ljudima iz PDP-a i SDS-a oko situacije u vezi Doma naroda i koliko god nam stavovi bili udaljeni razgovaramo, moram priznati da mi se izvinjavaju zbog Vukanovićevih šizofrenija i da mi tvrde da je neuračunljiv.Naravno i za ovo imam dokaze.

Razgovaram inetnzivno i sa predstavnicima međunarodne zajednice koji se također ograđuju od istog Vukanovića, također i za ovo imam dokaze.

Da zaključim ja neću komunicirati sa Vukanovićem jer je nebitan i ne pita se ništa, razgovore ću nastaviti sa ljudima iz SDS-a i PDP-a jer se poznajemo preko dve decenije i dugujemo građanima da razgovaramo,

Damiru Arnautu je poručio da "kada je u pitanju Republika Srpska vi ste nebitni, ne postojite, niko ne zna ko ste, vama je 49% teritorije BiH daleka zemlja koja vam služi samo da pokrijete svoje političke promašaje i prevare".

- Vi ste budžetske štetočine, vi ste paraziti ovog društva, vi ste podjednak problem po ovu zemlju kao i politike Dodika i Čovića.

Vaš sav patriotizam staje u vaše mandate i budžetske plate vaših porodica, a malo ko od vaše familije ima da nije prikačen na budžet.

Vaš populuzam je poguban za ovu zemlju vi ste pogonska snaga Dodika i Čovića, Vukanovića u konačnici i respektujem, a vi mi se gadite.

I vrlo jasno, bolje vam je da ćutite, o vama imam podataka da ću vas zgadiit građanima ove zemlje dok ste živi, tako da tišina, jer što ste tiši to vam produžava vek na budžetu - napisao je Mijatović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.