open-navfaktor-logo
search
Neselektivna paljba
Milanović: Hrvati će ići u treći entitet, Dodik nije četnik, Amerika je nastala na zločinu...
Hrvati će na kraju ići na insitutucionalno povezivanje, ići će na treći entitet. To piše u tim dokumentima i ljudi su se na to pripremili i to neće proći bez tenzije, poručio je danas iz Zagreba predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. 
05.05.2022. u 13:58
get url
text

Amerikanci su svjesni da je ovo što se radi nemoralno, ali neće stati na našu stranu, a kad je trebalo ući u Banja Luku i deblokirati Sarajevo, Hrvati su bili tu - rekao je on. 

- Kada bi naši ljudi, političari, Plenković čitali ono što institucije konkretno hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini pišu, a ne se bavili tačkama i zarezima u besplodnim, kilavim briselskim traktatima, onda bi možda nešto shvatili. To je ozbiljna stvar što oni najavljuju. Ne bih htio da to ode u tom pravcu. Bude li na kraju otišlo u tom pravcu, ja ću ih podržati. Ja bih radije da se riješi načinom i metodama koje ja predlažem, a to je ovaj slučaj širenja NATO-a, to je hrvatski trenutak istine. Ili smo nacija ili nismo. Ako nismo, da se, brate, raziđemo, da priznamo da postoje ovi u BiH koji su treća klasa i mi koji za njih uopće ne brinemo - kazao je Milanović te nastavio: 

- Ili ćemo kroz politički pritisak kroz NATO, da nas se ne tretira kao krušne mrvice koje vrapci jedu na podu, isposlovati to, istjerati pravdu, da se problem izbornog zakona riješi ukazom visokog međunarodnog predstavnika. Bakir Izetbegović je pod kontrolom Ankare i Istanbula, to je nemoguće. On je arogantan i radi što hoće. Za par dana dolazi u Sarajevo i Mostar predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, to je Plenković isposlovao. To je valjda pogrebna zabava, žena dolazi donijeti cvijeće na grob. Hoće li doći podržati Hrvate i njihova temeljna prava i ništa više od toga. Ovdje se govori i italijanski u Puli i to je lijepo, tamo pokušavaju zatući Hrvate. Zašto dolazi Ursula von der Leyen, da podrži jučer raspisane izbore od strane uzurpatora ili da podrži HNS? Kasno je, trebala je biti tu prije mjesec, prije godinu. Sad se dolazi smijati ljudima u lice, to je Plenkovićev doprinos - rekao je Milanović.

Kaže da se mora naći s premijerom i raspraviti koji je zajednički položaj, pozicija.

- Ovo ispada kao moja solo igra, ja mogu ovako i onako, ali… Premijer očito ne razumije, nije mu ni stalo. Ja sam jasan, Plenković onda mora reći: "Ja ću učinit sve da Finska i Švedska 'ladno uđu u NATO". OK, to je tvoj stav, onda znamo gdje smo. Onda je i moj manevar tu ograničen. Ja ne mogu to u NATO-u blokirati sam. Ja mogu reći ambasadoru u NATO-u da blokira, Plenković mu može reći ne. Onda on mora bit suzdržan, a sudržanim glasom odluka prolazi - rekao je Milanović o potrebi sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost pa poručio:

- Tretiraju nas kao zemlju trećeg reda, zahvaljujući HDZ-u. Djelujem kao ucviljena šiparica, ali neću prestati upozoravati. Rado ću biti i budala za hrvatske interese - rekao je.

- U BiH su raspisani izbori po kriminalnoj proceduri! I sad će tamo doći predsjednica EK-a i smijati nam se u lice. To je Plenković sredio. Pa daj vijenac nek' pošalje na groblje i tako je sve gotovo. Što se njega tiče - rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

- On je ukrao nešto i to drži u sefu i ne da. Jer on gubi sve u slučaju pravednog rješenja, ne može više biti član Predsjednišva. Bakir može, on igra drugu vrstu igre. To je koordinirana bošnjačka priča, igra na hrvatsku slabost brojeva. Hrvata nema dovoljno. Komšić već godinama krade. Ja sam nasjeo na to prije 12 godina, samo tada i samo jednom. Nakon toga govorim nije fer, nije fer - rekao je Milanović.

Kaže da je Milorad Dodik u ovom trenutku za Hrvatsku partner.

- On nije četnik. Putin ni ne zna da Dodik postoji. Dodik je vođa jedne male zajednice. Srbi su nam blizak narod, u ovoj situaciji su nam saveznici - kazao je, a upitan za činjenice da je Republika Srpska nasatala na zločinu, uzvratio je:

- Helou? Helou? I Amerika je nastala na zločinu, puno država je nastalo na zločinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.