open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Crne Gore
Milatović: Naša ljudska dužnost je da osudimo bilo kakve pokušaje relativizacije genocida
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović video porukom obratio se na današnjoj komemoraciji u Potočarima povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.  
11.07.2023. u 12:09
get url
text

- U jednom od najvećih zločina na prostoru Evrope nakon Drugog svjetskog rata, u Srebrenici su ubijeni ljudi, zbog drugačijeg imena, nacionalne i vjerske pripadnosti, Beskompromisno suočavanje sa svim tragičnim događajima iz prošlosti, uz jasno adresiranje odgovornosti, od ključnog je značaja za izgradnju međunacionalnih i međuvjerskih odnosa na ovim prostorima - poručio je Milatović. 

Kaže da su Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, svojim odlukama, dali krivično-pravni odgovor u odnosu na genocid u Srebrenici, a svima nama ostaje i ljudska dužnost da odlučno osudimo bilo kakve pokušaje relativizacije.

- Žao mi je što zbog predstavljanja Crne Gore na NATO samitu, nisam u mogućnosti da danas, 11. jula, posjetim Memorijalni centar u Potočarima i poklonim se sjenima nedužnih srebreničkih stradalnika. Svakako, to ću, kao predsjednik Crne Gore, sa osobitim osjećajem pijeteta, učiniti prvom narednom prilikom - najavio je Milatović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.