open-navfaktor-logo
search
Crnogorski predsjednik
Milatović odbio poziv za Dodikovu feštu 9. januara: Znate moj stav koji se tiče cjelovitosti BiH
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je kako je pozvan na proslavu  "dana RS-a", ali da neće ići.
01.01.2024. u 15:43
get url
text

Milatović je u intervjuu za Vijesti.me govorio, između ostalog, o tome je li pozvan na obilježavanje neustavnog dana Republike Srpske 9. januara te da li je prihvatljivo da i jedan državni zvaničnik Crne Gore ide tamo i krši odluke organa BiH i time pokazuje nepoštovanje prema toj državi.

- Pozvan sam. Neću ići. Znate moj stav koji se tiče cjelovitosti BiH, to je naša državna politika, to je i moj stav. Imam jako dobar odnos sa sva tri člana Predsjedništva, i sa g. Komšićem, i sa g. Bećirovićem, i sa gospođom Cvijanović. Nakon posjete Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, moja naredna bilateralna posjeta u okviru regiona biće Sarajevu, i to je već načelno dogovoreno sa g. Bećirovićem, koji preuzima predsjedavanje predsjedništvom BiH, čini mi se negdje krajem marta, početkom aprila.

Upravo ću i na taj način pokazati svoj odnos prema cjelovitosti BiH, uvažavajući oba njena entiteta, i Republiku Srpsku, i Federaciju BiH, i ono što je trenutno dio njihovog zajedničkog dogovora. Što se tiče ostalih državnih zvaničnika Crne Gore, svako će svojim djelovanjem pokazati određene političke stavove - odgovorio je Milatović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.