open-navfaktor-logo
search
Upražnjena pozicija
Milavica: Ako do kraja sedmice partneri ne daju podršku imenovanju ministrice, ova koalicija je izgubila smisao
Demokratska fronta ostaje pri svom prijedlogu da se na mjesto ministrice zdravstva Kantona Sarajevo imenuje dr. Draženka Malićbegović.
24.08.2020. u 10:44
get url
text

Potvrdio je to za Faktor predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo Sead Milavica, nakon što je imenovanje nove ministrice, predviđeno za prošlosedmičnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo, prolongirano na zahtjev zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) Zvonke Marića.

- Nedopustivo je da koalicioni partneri ne dozvoljavaju da preuzmemo naš dio odgovornosti, a da nas pri tome pojedinci optužuju za nekompetentnost – kazao je Milavica za Faktor.

Dodaje da su u Demokratskoj fronti svjesni opasnosti od usložnjavanja epidemiološke situacije, te ističe da će svi kapaciteti te stranke biti stavljeni u službu zaštite zdravlja građana Kantona Sarajevo.

- Ukoliko do kraja sedmice koalicioni partneri ne daju podršku imenovanju ministrice, smatrat ćemo da je ova koalicija izgubila svoj smisao i da ne može odgovoriti potrebama građana – zaključio je Milavica.

SBB se, podsjetit ćemo, najprije usprotivio imenovanju Nijaza Štitkovca za novog ministra zdravstva, nakon što je prethodno Rusmir Mesihović podnio ostavku na tu poziciju.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je za danas najavio konferenciju za medije, na kojoj će, između ostalog, govoriti i o koalicionim odnosima u Vladi Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.