open-navfaktor-logo
search
V.D. predsjednika SDS-a
Miličević: Nažalost, postoje i oni koji su incident u Sarajevu i uriniranje po džamiji u Bijeljini jedva dočekali
Jučerašnji nemili događaj u Sarajevu gdje su vrijeđana djeca i napadnuti njihovi roditelji na međunarodnom turniru za djecu, treba da nam svima bude opomena, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.
15.01.2023. u 12:26
get url
text

- Kreirajući atmosferu straha, mržnje i konstantnih tenzija, dobar dio političara u BiH živi i gradi svoju karijeru na bazi ratnohuškačke retorike, dok običan narod jedva preživljava. Nekažnjavanjem počinilaca za slična ali i druga protivzakonita djela, institucije ohrabruju počinioce i daju vjetar u leđa onim pojedincima koji su skloni vrijeđanjima, radikalizmu i etnonacionalno motivisanim napadima da to čine i podstiču druge na isto - zakao je Miličević.

Nažalost, ističe on, postoje i oni koji su ovaj incident u Sarajevu i uriniranje po džamiji u Bijeljini jedva dočekali jer su svoje karijere i bogatstva i izgradili na bazi medijske eksploatacije sličnih događaja, širenju tenzija i stvaranju atmosfere straha ali, ono što je dobro jeste da većina naših građana, bez obzira na etnonacionalni predznak, javno osuđuje ovaj čin.

- To je možda i najbolji pokazatelj koliko su građani zreliji od dobrog dijela političara koji bi očigledno bili spremni pokrenuti i neke nove sukobe kako bi zadržali svoj položaj, kapital ili doživjeli pet minuta slave. Iskreno se nadam da nećemo krenuti putem revanšizma jer je to najgori scenario koji nam se može dogoditi - zaključio je Miličević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.