open-navfaktor-logo
search
"Nove metode"
Milorad Dodik: Na sjednice SNSD-a zvat ćemo i Puhala i Kazaza
Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke u Banjoj Luci, najavio da će ova stranka ubuduće raditi na povećanju svoje efikasnosti i novim metodama političkog djelovanja.
14.02.2020. u 14:47
get url
text

- SNSD će, dok izađe iz operativnih pitanja, u narednom vremenu otvoriti poslovni forum o radu SNSD-a i njegovog Izvršnog komiteta, pa čak i Predsjedništva stranke. Uvest ćemo praksu da na sjednice pozovemo i one koji drugačije misle i analitičare koji imaju stavove koji su u potpunoj suprotnosti sa SNSD-ovim, te da sa njima obavimo dijalog. Takav je recimo onaj Puhalo (psiholog Srđan Puhalo, op. a.) i onaj Kazaz (Enver Kazaz, op. a.)… Sve ćemo zovnuti, ko god hoće da dođe. Pričat ćemo sa njima. Nikoga nećemo tjerati ni privoditi. Pozvat ćemo i iz FBiH i iz RS-a, Srbije, Hrvatske… - istakao je Dodik

Dodik je danas obećao da ove godine neće biti poskupljenja struje u RS-u za građane.

- Elektroprivreda RS-a se priprema da umanji jedan broj ljudi, kroz stimulacije. Niko neće biti istjeran i otpušten ili da se na bilo kojem drugom osnovu umanje njegova radnička prava. Oni koji se prijave da žele otpremninu, tako će se i tretirati. Po tom osnovu, do danas je prijavljeno više od 400 radnika. Kada to uzmu, ne mogu više da se zaposle u Elektroprivredi RS-a, ali mogu negdje drugo - kazao je Dodik.

Kazao je i da je cijena struje za građane u RS-a najjeftinija u regionu i 10 posto je niža nego u Srbiji, koja je druga po redu po nižim cijenama struje.

- Ponosan sam na to u socijalnom smislu, ali nisam u poslovnom jer je to umanjilo kapacitete Elektroprivrede RS-a - dodao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.