open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Ministar Dragan Lukač negirao krivicu za napad na Draška Stanivukovića
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač negirao je danas u Osnovnom sudu Banja Luka krivicu za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda za koja je optužen. 
23.09.2021. u 08:43
get url
text

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Lukača zbog krivičnog djela počinjenog u decembru 2019. godine na štetu tadašnjeg zastupnika NSRS-a Draška Stanivukovića (PDP).

U optužnici se navodi da je 23. decembra 2019. godine oko 22 sata u Banjoj Luci u zgradi Narodne skupštine RS-a održavana deveta posebna sjednica, a koju su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

U toku sjednice je tadašnji zastupnik Stanivuković, a aktuelni gradonačelnik Banje Luke, predsjedniku Vlade RS-a dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je on polomio i bacio na pod.

- Stanivukoviću je Lukač uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: "I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako... inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas", što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za vlastiti život. Potom je Lukač više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je prišao, uputio mu je riječi: "Još jednom, još jednom, majmune", nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u lice. Na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne - stoji u optužnici.

Zaključuje se da je time optužen da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.