open-navfaktor-logo
search
O potrebama povratnika
Ministar Edin Ramić u Kozarcu, sastao se i sa imamom hafizom Amirom Mahićem
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratnike u Kozarcu. Tom prilikom klanjao je džumu namaz u Kamičanima, gdje je razgovarao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Kozarac hafizom Amirom ef. Mahićem.
03.02.2023. u 14:54
get url
text

Vlada Federacije je putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica proteklih godina, a posebno u periodu 2015-2022. podržavala projekte koje su implementirali Medžlis IZ Kozarac i MIZ Prijedor, kao i druge projekte koji su delegirani od lokalne zajednice i nevladinih organizacija.

Ministar Ramić i glavni imam hfz. Amir ef. Mahić razgovarali su o potrebama povratnika, kao i o nastavku realizacije projekata, pogotovo izgradnje Memorijalnog centra Kamićani i ovogodišnje organizacije kolektivne dženaze i ukopa u julu mjesecu.

Hafiz Mahić je upoznao ministra Ramića i o drugim projektima koji su u vezi s izgradnjom vjerske infrastrukture u Kozarcu.

- Podrška Ministarstva nije izostajala proteklih godina, tako će biti i u tekućoj godini. Sa Medžlisima IZ Kozarac i Prijedor imamo odličnu saradnju, u prilog tome su i mnogobrojni projekti koji se ogledaju u izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima. Posebno nas raduje da smo započeli sa aktivnostima oko izgradnje Memorijalnog centra u Kamičanima. Danas smo razgovarali o budućim koracima i konkretnim aktivnostima, a Vlada Federacije BiH će nastaviti s podrškom kroz nadležna ministarstva - kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.