open-navfaktor-logo
search
Prijava protiv Kabirija
Ministar Hurtić pružio podršku Karić
Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila da je podnijela prijavu FUP-u protiv Amira Grossa Kabirija, izvršnog direktora "Aluminija" Mostar zbog maltretiranja na društvenim mrežama podršku joj pružio danas i Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.
24.11.2023. u 13:35
get url
text

- Za mene izuzetno značajna, državnička podrška u ovom trenutku uvaženog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sevlida Hurtića. Viši nivoi vlasti i glas resornog ministra daju mi vjetar u leđa za nastavak istog i još jačeg djelovanja - poručila je gradonačelnica Benjamina Karić nakon razgovora sa ministrom Hurtićem kojem je uputila najiskrenije riječi zahvale.

Sagovornici su poručili da se "ova zemlja i ovaj grad se vole znanjem, hrabrošću i naglas izgovorenom, bezrezervnom istinom", saopćeno je iz Gradske uprave.

Podsjetimo, nakon što je javno obznanila neprijatnosti kojima je izložena u posljednje vrijeme, jučer su gradonačelnicu Karić posjetili predstavnici Jevrejske općine Sarajevo i La Benevolencije. Podršku joj je pružio i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo.

Karić je za stalne napade i prijetnje podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija, Amira Gross Kabirija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.