open-navfaktor-logo
search
Dan policije
Ministar Jusko: Policijski službenici su istinski heroji današnjice
Delegacija MUP-a Kantona Sarajevo predvođena ministrom Ismirom Juskom, policijskim komesarom Nusretom Selimovićem, te predsjednikom Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadikom Ećom, povodom Dana policije odala je dužnu počast i položila cvijeće na mezarja i spomen-obilježja.
06.04.2020. u 15:03
get url
text

Delagacija je položila cvijeće u spomen-sobi zgrade MUP-a KS, ispred Vječne vatre, na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine, spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku i Spomen-sobi u MUP-u FBiH.

Cvijeće je položeno na spomen-obilježja policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo koji su vršeći svoju dužnost izgubili živote: Muhidina Pivodića, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, kao i mezare Mahmuta Trake i Elvedina Madeška.

FOTO: MUP KS

- Ove godine Dan policije obilježavamo u iznimnim okolnostima u kojima policijski službenici ponovo, kao i bezbroj puta do sada, iskazuju odlučnost i spremnost da i u najtežim vremenima savjesno služe svim građanima Kantona Sarajevo. Zbog toga je naša dužnost i obaveza da čuvamo sjećanje i na naše kolege koji su svoje živote dali na dužnosti i ličnim primjerom pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Zato nećemo pretjerati ako kažemo da su svi policijski službenici koji svoj posao obavljaju u ovako teškim vremenima istinski heroji današnjice. Meni je izuzetna čast i privilegija što sam na čelu ovog Ministarstva u ovim vremenima, rame uz rame sa svojim kolegicama i kolegama, i što svi zajedno dajemo maksimalan doprinos u borbi s ovom krizom - kazao je ministar Jusko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.