open-navfaktor-logo
search
Riješena dilema
Ministar Kapidžić: Zgrada bivšeg hotela Pošta u centru Sarajeva neće se rušiti
Podigla se velika bura nakon najavljene izgradnje zgrade od sedam spratova i podzemnom garažom na četiri etaže i to na mjestu starog hotela Pošta, prekoputa Narodnog pozorišta u Sarajevu.
15.07.2020. u 13:26
get url
text
HOTEL POŠTA SARAJEVO
HOTEL POŠTA SARAJEVO

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić kazao je na press konferenciji da se na mjestu starog hotela Pošta neće graditi nova zgrada.

- Građani su danas najavili potpisivanje peticije da se zabrani rušenje i izgradnja nove zgrade u sarajevskoj općini Centar. Vlada KS je odlučila da se to neće dogoditi jer to se neće uvrstiti u Urbanistički projekt Kvadrant Sirano-Pozorište mladih za lokalitet hotel Pošta - rekao je ministar Kapidžić.

Zgradu je trebala graditi firma MALCom koja je kupila zgradu bivšeg hotela Pošta prije 15 godina. Vlasnik firme je Enver Malagić.

Danas su ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu zakazani protesti građana koji su potpisali peticiju protiv izgradnje navedene zgrade. Jedno od objašnjenja je da su nezadovoljni ovakvom odlukom zbog toga što nedavno izgrađeni trg ispred Pozorišta mladih žele pretvoriti u ulaz/izlaz za podzemnu garažu.

Ako želite pomoći u sprečavanju rušenja hotela Pošta i izgradnju novog objekta sa čak sedam spratova, pridružite se i potpišite peticiju u srijedu od 16 sati ispred Narodnog pozorišta, navodi u pozivu koju su pokrenuli građani Sarajeva.

U Općini Centar kazali su nam da će se sudbina ovog projekta riješiti na sutrašnjoj (15. juli) sjednici Općinskog vijeća Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.