open-navfaktor-logo
search
Akcija Dijamant 2
Ministar Lučić i još jedna uhapšena osoba na ispitivanju u zgradi SIPA-e
Osim Miloša Lučića, ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, u akciji "Dijamant 2", koju izvode pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapšena je još jedna osoba, saopćila je ta policijska agencija.
06.12.2022. u 16:33
get url
text

Kako su naveli u saopćenju, uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e na kriminalističku obradu.

Na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva obavljeni su pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na četiri lokacije.

- Otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije i jedno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - naveli su iz SIPA-e.

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila državnog ministra Miloša Lučića, pronašli ga u teretani

Tužilaštvo BiH ranije je saopćilo da je Lučić osumnjičen je za krivično djelo zloupotrebe položaja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

 - Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouptrebe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom - pojasnili su iz Tužilaštva.

Lučić je kadar Nenada Nešića i Demokratskog narodnog saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.