open-navfaktor-logo
search
Bit će ispitan
Ministar Miloš Lučić predat Tužilaštvu BiH
Nakon hapšenja, osumnjičeni Miloš Lučić, ministar Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u pratnji policijskih službenika SIPA-e, predat je Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.
07.12.2022. u 14:09
get url
text

Osumnjičeni će biti ispitan u zakonskom roku u prisustvu advokatka, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenom, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

VEZANI TEKST - Ministar Lučić i još jedna uhapšena osoba na ispitivanju u zgradi SIPA-e 

Tužilaštvo BiH ranije je saopćilo da je Lučić osumnjičen je za krivično djelo zloupotrebe položaja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe. 

- Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouptrebe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom - pojasnili su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.