open-navfaktor-logo
search
Siniša Karan
Ministar MUP-a RS-a kategoričan: Zaštitit ćemo Dodika, nema hapšenja, Schmidt je niko i ništa
Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska poručio je danas da će MUP RS-a zaštititi predsjednika RS-a Milorada Dodika, jer je napadnut ustavni poredak".
08.11.2023. u 16:06
get url
text

- Branit ćemo i štititi predsjednika Republike Srpske i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Christiana Schmdita. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak RS-a - rekao je Karan.

Istakao je da Republika Srpska, kako protiče vrijeme, ima sve više različitih dokaza da je Schmidt niko i ništa.

- Schmidt je apsolutno niko i ništa. Riječ je o notifikaciji Njemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Schmidt bio predložen za visokog predstavnika i ništa više - rekao je Karan.

Karan kaže da Schmidt nije prošao potrebne procedure za visokog predstavnika što znači da prijedlog nije uspio.

- On je obični građanin, a nota je samo bila početak procedura koje nije prošao. On se ponaša kao da je prošao proceduru i vrši pravno nasilje. I oni koji sada djeluju po papiru koji se zove zakon koji je ovaj čovjek nametnuo, odnosno Sud i Tužilaštvo takvim djelovanjem napadaju ustavni poredak BiH i RS-a - rekao je Karan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.