open-navfaktor-logo
search
Hajrudin Mehanović
Ministar MUP-a TK govorio o vezi policajaca i ubice Nermina Sulejmanovića
Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović osvrnuo se na navode da je jedna policajka otkrila lokaciju Nizame Hećimović Nerminu Sulejmanoviću, ali i da je bio u prijateljskim odnosima sa rukovodstvom PU Gradačac, kazavši da je na potezu Tužilaštvo TK koje je pozvao da rasvijetli ove navode.
15.08.2023. u 14:03
get url
text

VEZANI TEKST - Ko je monstrum iz Gradačca: Međunarodne potjernice, hapšenja zbog droge, nasilje...

- Moguća veza policijskih službenika sa osobom koja je izvršila teško krivično djelo, višestruko ubistvo i ranjavanje na području Gradačca, odgovor na to ne može dati MUP u ovom trenutku. Odgovori se nalaze u dokaznim materijalima koji su predmet obrade Tužilaštva. Tužilaštvo kad sa sigurnošću utvrdi da li postoji veza ili ne, o tome će vas izvijestiti - rekao je ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović.

On je dodao da poziva Tužilaštvo da to utvrdi.

- Vidjeli ste da je policija prva koja je targetirana kao najslabija karika na prostoru TK. Cilj nam je da, ono što činimo kao Vlada kroz jačanje MUP TK, da to se vidi u radu - rekao je Mehanović, dodajući da je nemoguće obračun sa svim vrstama kriminala započeti bez čiščenja svojih redova.

On je dodao da ne postoji pritisak Tužilaštva TK na MUP, već da postoji pritisak javnosti.

Na konstataciju novinara NOVE da je Općinski sud prebacio odgovornost na MUP TK da nije dostavio dovoljno dokaza, on odgovara:

- U javnosti se pojavilo rješenje prema kome nisu izrečene tražene mjere zabrane prema ovom licu. Sud je za potrebu našao da se brani, nismo mi krivi. Policija nije rekla da je Sud kriv, dokument koji je došao u javnost nije predmet rada policije. Ali neko ima potrebu da se pravda.

Na koncu, on je poručio da MUP neće targetirati niti jednu instituciju, ali i da će istraga pokazati da li je neko napravio propuste u radu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.