open-navfaktor-logo
search
Podrška lokalnoj zajednici
Ministar Ramić u Kalesiji: Prioriteti su izgradnja puteva i 99 stambenih jedinica
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Kalesiju, gdje se sastao sa načelnikom općine Seadom Džafićem i zastupnicom u Skupštini Tuzlanskog kantona Hasibom Kurtić.
08.10.2021. u 09:54
get url
text

Nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje naselja Prnjavor i Čanići, obišli su dionicu puta čija izgradnja počinje za koji dan. 

Na području Kalesije Federalno ministarstvo implementira projekte CEB II i RSP putem kojih će biti izgrađeno 99 stambenih jedinica.

Radovi na izgradnji višestambenih objekata su u toku. Ramić i Džafić su posjetili lokalitet izgradnje objekata gdje su upoznati o dinamici izvođenja radova, kao i o planu završetka izgradnje. 

Stambene jedinice se grade po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za porodice iz kolektivnih i alternaticnih smještaja  te porodice iz socijalno osjetljivih kategorija.

Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica obezbijeđen je pripravnički staž za dvoje mladih iz općine Kalesija. Ugovore su potpisali Subašić Aljo i Šehić Hajrija. 

Zasnivanje prvog radnog iskustva im je od velikog značaja jer će nakon završenog pripravničkog staža biti konkurentni na tržištu, a ujedno će dodatno usavršiti svoje radne vještine i kompetencije, ističu korisnici programa Aljo i Hajrija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.