open-navfaktor-logo
search
Potpisana 24 ugovora
Ministarstvo obrazovanja KS s 300.000 KM sufinansira projekte inkluzivnog odgoja
S ciljem podrške projektima udruženja/neprofitnih organizacija koje se bave inkluzivnim odgojem i obrazovanjem, danas je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović potpisala 24 ugovora o sufinaniranju projekata udruženja i neprofitnih organizacija iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života, iz budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu. 
29.09.2021. u 18:02
get url
text

Sredstva su odobrena na osnovu provedenog Javnog poziva za sufinansiranje projekta iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja. Prema riječima ministrice Naide Hota-Muminović, u 2021. budžetskoj godini izdvojeno je 300.000 KM za pomenutu namjenu. 

Kako je istakla ministrica, podrška djeci i mladima s teškoćama je vrlo važan segment društvene odgovornosti, te je naročito važno osigurati podršku djeci i mladima s teškoćama  kroz proces formalnog i neformalnog obrazovanja. 

Ministrica se zahvalila predstavnicima udruženja na kvalitetnoj i konstruktivnoj saradnji i prijedlozima koji za cilj imaju opću dobrobit djece i mladih s teškoćama. 

Predstavnici udruženja/neprofitnih organizacija su istakli spremnost da aktivno učestvuju u svim pomenutim procesima Ministarstva, te su zahvalili na dodijeljenim sredstvima. 

Na kraju današnjeg sastanka, ministrica Hota-Muminović je kazala da kontinuiranim zajedničkim radom svih relevantnih subjekata i multisektorskim pristupom možemo osigurati kvalitetan proces inkluzije djece i mladih s teškoćama u našu društvenu zajednicu, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.