open-navfaktor-logo
search
Prijem vojnika
Ministarstvo odbrane i OSBiH preko RTV "Herceg-Bosne" obavještavaju Hrvate da su im rezervirali 230 mjesta
Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i Oružane snage Bosne i Hercegovine na svojoj su Facebook stranici objavili da je u toku prijem vojnika. 
09.06.2020. u 14:52
get url
text

Ništa u toj objavi ne bi bilo sporno da poziv nije izričito upućen budućim vojnicima Hrvatima!? Ili u krajnjem slučaju, kad su se već odlučili da preciziraju koliko po osnovu nacionalnosti pripada Hrvatima, valjda bi bilo logično da je navedeno i koliko mjesta u OSBiH pripada Bošnjacima, Srbima i svim ostalima, ma koliko god to apsurdno zvučalo. 

- Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH general-major Ivica Jerkić: "Konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu, u početnom činu vojnika, traje do 15. juna 2020. godine, a raspisan je za 600 mjesta, od toga 230 hrvatskih mjesta, na svim vojnim lokacijama od Čapljine, do Kiseljaka, Livna, Orašja, Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Doboja itd. Pozivam mlade ljude da se pridruže Oružanim snagama BiH" - stoji na Facebook stranici MO i OSBiH. 

Uz tu objavu podijeljen je link teksta sa RTV "Herceg-Bosne" sa naslovom - Jerkić: 230 mjesta u Oružanim snaga BiH pripada Hrvatima, prijavite se. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.