open-navfaktor-logo
search
Vanredna situacija
Ministarstvo saobraćaja i veza RS: U toku definisanje transportnih koridora sa Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom
U komunikaciji sa Ministarstvom komunikacija i transporta BiH i nadležnim organima u drugim zemljama, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske radi na rješavanju pitanja definisanja transportnih koridora sa Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom, jer se u ovim zemljama prevoz tereta odvija putem konvoja.
21.03.2020. u 17:39
get url
text

Ministarstvo saobraćaja i veza RS saoćtilo je danas da je u cilju preduzimanja potrebnih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, uspostavilo stalnu komunikaciju sa svim nadležnim organima na svim nivoima vlasti i privrednim komorama u BiH.

Također, ostvaruje se stalna komunikacija sa prevoznicima u cilju razmjene informacija o načinima odvijanja saobraćaja i poštovanju i realizaciji preduzetih mjera propisanih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije.

- Zbog epidemiološke situacije u regionu i pojačanih kontrola na graničnim prelazima, povećane su gužve na prelazima i duge kolone teretnih vozila, te apelujemo na sve da budu strpljivi u trenutnim uslovima vanredne situacije i da se pridržavaju uputa službenika graničnih službi - navodi se u saopćenju.

Ministarstvo podsjeća prevoznike iz RS-a da je Republički štab za vanredne situacije donio Zaključak kojim se poslodavcima sa sjedištem u RS-u nalaže da izdaju potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu stvari u toku vanredne situacije, kako bi se olakšalo praćenje rada vozača u međunarodnom prevozu stvari u uslovima proglašene vanredne situacije, odnosno poštovanje definisane izolacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.