open-navfaktor-logo
search
Oglasili se saopćenjem
Ministarstvo sigurnosti BiH o današnjoj akciji SIPA-e: Obavili su razgovore i sa našim uposlenicima
Povodom brojnih upita medija vezanih za današnju akciju SIPA-e u predmetu "Konak", u kojoj su uhapšene tri osobe, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prilikom prijema u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine, oglasilo se Ministarstvo sigurnosti BiH.
24.09.2021. u 15:19
get url
text

VEZANI TEKST - Korupcija pri konkursu i zapošljavanju: SIPA uhapsila tri osobe, među njima dva službenika Granične policije BiH

- Granična policija BiH je formirala komisiju za provođenje procedure i vršila prijem kadeta u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine. U navedenoj komisiji su imenovana i dva predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH.

Policijski službenici SIPA-e danas su došli u Ministarstvo sigurnosti BiH i obavili razgovor sa navedenim uposlenicima Ministarstva, koji su bili članovi komisije za provođenje procedure prijema kadeta u GPBiH. Ostale informacije će biti dostupne kada SIPA i Tužilaštvo BiH provedu istragu i druge radnje iz svoje nadležnosti - saopćili su iz Ministarstva sigurnosti BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.