open-navfaktor-logo
search
Oglasio se
Ministra iz Tešnja pitali ostaje li u SDA nakon što je Mehmedović osnovao stranku: Moj politički angažman...
Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić koji je inače iz Tešnja, odlučio se oglasiti na Facebooku o svom političkom statusu u posljednjih mjesec nakon, kako kaže, brojnih upita prijatelja i poznanika, te je na ovaj način odlučio stavio tačku na nagađanja da je prešao u novoformiranu stranku Šemsudina Mehmedovića.
04.01.2024. u 15:02
get url
text

- Poštovani prijatelji, poznanici, članovi, aktivisti i simpatizeri SDA. Zbog vaših mnogobrojnih upita što meni lično, što osobama bliskim meni u posljednjih mjesec dana o mom političkom statusu i statusu u SDA na koja sam vam i privatno odgovarao, osjećam potrebu i javno da pojasnim svoje opredjeljenje, prije svega kako osobe bliske meni ne bi više prolazile kroz ista pitanja svakodnevno.

Svoj sam politički put jasno odredio mnogo prije toga, ali zvanično prije osam godina učlanjenjem u SDA, jer sam shvatio da ideologija i put koji je utemeljio rahmetli predsjednik Alija Izetbegović nema alternative za BiH i Bošnjake u njoj.

Poštujem opredjeljenje i izbor svakoga, jer to je osnovno pravo svakog pojedinca. Poštujem drugačije i različito viđenje kada je u pitanju politička scena u BiH, jer i to je pravo svakog pojedinca, ali o svemu tome imam i svoj lični stav.

Na kraju želim biti do kraja jasan, moj politički angažman je bio i biti će isključivo kroz organe SDA, tako je počeo, a tako će i završiti kada za to dođe vrijeme - obznanio je Čajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.