open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Mioković o preuzimanju funkcije u Parlamentu FBiH: Zasad nisam dobio poziv za sjednicu Komisije
Federalni zastupnik Dragan Mioković (Naša stranka), čije ime se u javnosti spominje u kontekstu budućeg njegovog predsjedavanja Zastupničkim domom Federalnog parlamenta umjesto Mirjane Marinković Lepić, zasad nije dobio poziv za sjednicu Komisije za izbor imenovanja pa samim tim ne može prejudicirati ni dnevni red.
08.02.2024. u 14:28
get url
text

To je on izjavio danas agenciji Fena na upit da se očituje povodom informacija o navedenoj mogućoj kadrovskoj promjeni u rukovodstvu Doma.

Ono što jedino zasad može reći tim povodom, rekao je, jesu već poznate činjenice u javnosti - da ga je zastupnički klub Naše stranke predložio za budućeg rukovodioca Doma, čemu se nije protivio. Također Mioković podsjeća da je njegova stranačka kolegica Mirjana Marinković Lepić podnijela prošlog septembra ostavku iz zdravstvenih razloga.

Prijedlog za imenovanje novog rukovodioca treba da razmotri i parlamentarno radno tijelo, Komisija za izbor i imenovanja, koja se nije sastajala mjesecima u međuvremenu jer nije bilo kvoruma zbog izostanka članova iz opozicionih stranaka.

Parlamentarna većina je nedolazak opozicionara nazivala blokadom i nedavno je na sjednici Zastupničkog doma izdejstvovala način da se Komisija može ponovno sastati i odlučivati većinom glasova prisutnih.

Dragan Mioković, jedan od članova Komisije, zasad nije dobio poziv za novu sjednicu.

On ima saznanja da bi u narednih desetak dana mogao zasjedati Kolegij radi pripreme predstojeće sjednice Doma, a ne vidi nijedan objektivni razlog da ne bude riječi i o ovoj temi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.