open-navfaktor-logo
search
O čemu se radi
Mirjana je tu, ali kao da je nema: Marinković-Lepić zaključila bolovanje, ali ne želi voditi sjednicu
Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) u septembru je podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz zdravstvenih razloga. Nakon toga je prisustvovala sjednicama, vodila kolegije, koristila sve benefite predsjedavajuće.
22.01.2024. u 13:02
get url
text

Na sjednicama je sjedila na poziciji rukovodstva. Krajem novembra je otvorila bolovanje i sva ovlaštenja bez konsultacija i sa dopredsjedavajućom Edinom Gabelom (SBiH) prenijela na dopredsjedavajućeg Mladena Boškovića (HDZ).

Marinković-Lepić je zatvorila bolovanje i prisustvuje današnjoj sjednici Zastupničkog doma FBiH i sjedi na mjestu predsjedavajuće, ali sjednicu ne vodi već je ovlaštenje dala Boškoviću.

Zastupnici iz opozicije pitaju o čemu se radi. Ako je zatvorila bolovanje i sjedi u rukovodstvu, zašto ne vodi sjednicu i kako je može voditi Bošković ako za to nema saglasnosti dopredsjedavajuće Edine Gabela?

Ona je u jednom mometu odgovorila kako je njeno zdravstveno stanje njena stvar.

- Moje zdravstveno stanje je samo moja privatna stvar i zasnovano je na mišljenju i uputama ljekara i ne glumim i nemojte se za to sekirati. Neću vam obrazlagati zdravstveni karton. Bez obzira na to što je zaključeno bolovanje, nisam u stanju voditi sjednicu - rekla je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.