open-navfaktor-logo
search
Odluka stranke
Mirko Šarović kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH
Na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Banjoj Luci potvrđena je kandidatura Mirka Šarovića za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.
23.06.2022. u 20:20
get url
text

Mirko Šarović je predsjednik SDS-a i odluka o njegovoj kandidaturi donesena je jednoglasno.

Inače, na osnovu ranije potvrđenog dogovora stranaka SDS-a i PDP-a odlučeno je da kandidata za predsjednika Republike Srpske predloži PDP, a SDS kandidata za člana Predsjedništva BiH.

- Želim da kažem da sam lično kao kandidat, ali i SDS spreman za izazov koji slijedi u oktobru - kazao je Šarović, te dodao kako će "voditi pozitivnu kampanju, bez obzira na sve što se čini SDS-u.

- Ekonomija će biti u prvom planu kazao je Šarović, najavljujući "historijsku pobjedu".

Dodaje da mu je jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta "Evropska unija i snažan iskorak u tom smjeru i kandidatski status koji ćemo zaslužiti”, uz, kako je naveo, dalje jačanje odnosa sa Srbijom.

Nosioci listi za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine u ime SDS-a će biti Miladin Stanić, Mladen Bosić i Darko Babalj.

Liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske nose Mladen Šumar, Milan Petrović, Milan Radović, Pero Đurić, Milan Kasapović, Tomica Stojanović, Dragomir Vasić, Marinko Božović, te Vukota Govedarica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.