open-navfaktor-logo
search
Zbog zaključaka NSRS-a
Mirko Šarović na saslušanju u Tužilaštvu BiH
Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, stigao je jutros na saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hecegovine. 
21.12.2021. u 09:25
get url
text

Tužilaštva BiH saslušava predsjednike političkih stranaka, zvaničnike i zastupnike iz RS-a na osnovu predmeta koji je formiran nakon što je NSRS usvojio zaključke o zakonima kojima bi se trebale "vratiti nadležnosti" entitetu RS.

Jučer je saslušan Goran Selak, predsjednik SPS-a, u svojstvu svjedoka. Prema nezvaničnim informacijama danas bi trebao biti sasušan i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

VEZANI TEKST - Nakon saslušanja u Tužilaštvu: Selak otkrio ko su osumnjičeni za napad na ustavni poredak BiH

- Meni je rečeno da su osumnjčeni predstavnici svih stranaka, predsjednica RS-a, predsjednik Vlade RS-a i šefovi zastupničkih klubova. Sve partije koje su predlegači tih zaključaka, a to je vladajuća koalicija u RS-u. Tužilaštvo je predočilo sve materijale koje smo imali mi kao zastupnici. Rekli su mi ko su osumnjičeni - kazao je Selak novinarima nakon saslušanja.

Iskaz u Tužilaštvu BiH u sklopu istrage o udaru na ustavni poredak trebala bi, kao se moglo vidjeti iz medija, dati i Željka Cvijanović, predsjednica RS-a, Radovan Višković, premijer entiteta RS, a pretpostavlja se i Milorad Dodik jer je jedan od predsjednika vladajućih stranaka u entitetu RS, pritom i one koja je pripremala usvojene zaključke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.