open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Miro Lazović podržao reisa Kavazovića: Neka se ne čudi niko kada reis govori da se BiH brani i oružjem ako zatreba
Bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović osudio je kampanju koja se ovih dana vodi u javnosti u Bosni i Hercegovini protiv ličnosti reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića.    
08.03.2023. u 21:27
get url
text

- Napadi na reisa Kavazovića od predstavnika entitetske vlasti Republike Srpske ne jenjavaju. Milorad Dodik je posebno napadački raspoložen. Optužuje ga da poziva na oružje. Po običaju izvrče činjenice sa ciljem da svoje rušilačke ciljeve pokrije napadom na reisa Kavazovića i njegovu, usput, izrečenu misao da državu treba braniti i oružjem u trenucima kada se njene institucije urušavaju. I šta je sporno u toj rečenici? Pa nije valjda da Milorad Dodik očekuje od vrhovnog vjerskog poglavara da u trenucima kada se država urušava Bošnjake pozove da trče u džamije i da dovama brane BiH.

Apsurdno je da reisa Kavazovića napada čovjek koji ne prestaje da se trudi da na sve moguće načine oslabi i uruši institucije BiH. Djelom i riječima, Milorad Dodik godinama atakuje na institucije BiH. Uz napade na državu obavezno idu i uvrede prema Bošnjacima i njihovim vjerskim predstavnicima. Ta politika ostavlja duboke tragove u svijesti Bošnjačkog naroda i ne samo njih. Izostanak adekvatnih reakcija međunarodne zajednice na Dodikovu rušilačku politiku produbljuje frustracije i nezadovoljstva unutar Bošnjačkog naroda. Ako Dodiku i njegovoj politici država BiH predstavlja teret kojeg bi najradije da ga se otarase onda mora znati da je egzistencijalni opstanak Bošnjaka vezan za BiH.

I neka se ne čudi ni Dodik, ni drugi kada reis Kavazović govori da se BiH brani ako zatreba i oružjem. Odbrana BiH je ujedno i odbrana naroda. Odbrana Bosanaca i Hercegovaca - poručio je Lazović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.