open-navfaktor-logo
search
O federalnoj koaliciji
Mirsad Čamdžić: Morate nekad pojesti žabu da biste rodili kravu
Mirsad Čamdžić, zamjenik predsjedavajućeg Kluba zastupnika Naše stranke (NS) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine govorio je o odnosima u Vladi FBiH i koaliciji na federalnom nivou.
12.10.2023. u 22:18
get url
text

Kada je u pitanju ponašanje Naše stranke unutar federalne vlasti, Čamdzić je to uporedio sa gutanjem žaba i rađanjem krava.

Gostujući na N1 on je rekao:

- Morate praviti neku vrstu kompromisa. Morate nekad progutati žabu da biste rodili kravu. Mi smo... teško je, mi smo u ovoj poziciji već nekoliko mjeseci...onda kad počne se isporučivati neki kvalitet, Vlada kad počne isporučivati kvalitet prema građanima... mislim da će vrlo brzo, do kraja ove godine set fiskalnih zakona biti jedna ta mala krava, koja će pokazati i druge intervencije koje će pomoći građanima Bosne i Hercegovine, a ne samo pusta priča i pusta retorika - kazao je Čamdžić.

On je, između ostalog, rekao i kako će Dragan Mioković biti kandidat Naše stranke za predsjedavajućeg Zastupničkog doma umjesto Mirjane Marinkovic-Lepić, koja je podnijela ostavku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.