open-navfaktor-logo
search
Nema pregovora
Misli na "Trojku": Košarac najavljuje blokadu u Vijeću ministara, spominje podvale partnera u vlasti
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) traži da se što prije imenuje državni ministar finansija, u suprotnom će na određen način blokirati rad Vijeća ministara. 
24.07.2023. u 16:01
get url
text

-  Bespredmetno je da Vijeće ministara razmatra bilo koji materijal Ministarstva finansija i trezora BiH bez prethodnog imenovanja ministra. Zbog toga neću podržati nijedan materijal koji Ministarstvo finansija i trezora BiH predlaže Vijeću ministara na usvajanje, sve dok ne budemo imenovali resornog ministra - kazao je Košarac za RTRS.

Košarac je ponovio da pozicija ministra finansija i trezora BiH pripada SNSD-u prema ranijem političkom dogovoru, te da o tome ne može biti pregovora. Prema njegovim riječima, nedopustivi su pokušaji ucjenjivanja kapaciteta bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

- Prepoznali smo različite oblike podvala. Odugovlačenje imenovanja ministra finansija dodatni je imput za nepovjerenje. O tome treba dobro da razmisle naši partneri na nivou BiH - naveo je Košarac vjerovatno misleći pritom na "Trojku".

Podsjetimo, iz Naše stranke su nakon skandala kojeg je na sastanku u Konjicu napravio predsjednik RS-a Milorad Dodik poručili kako neće podržati imenovanje kadra SNSD-a Srđana Amidžića za ministra finansija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.