open-navfaktor-logo
search
Razgovor
Mitrović - Koc: Hoće li biti smanjena taksa na Sarajevskom aerodromu
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas telefonski razgovor s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kocom, a na inicijativu direktora predstavništva Turkish Airlinesa Ahmeta Saliha Kansua.
04.05.2020. u 17:32
get url
text

Naime, ambasador Koc i direktor Kansu uputili su zvanični dopis Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u vezi sa smanjenjem troškova usluga i naplate takse na Sarajevskom aerodromu uslijed širenja koronavirusa. Kako je istakao Mitrović, zajednički stav Ministarstva na čijem je čelu i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine je da se izađe u susret i pomogne ovoj kompaniji.

Mitrović je obavijestio Koca o svom stavu i zahvalio se njegovoj zemlji na donaciji medicinskog materijala Bosni i Hercegovini u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije. Ambasador Koc se zahvalio Mitroviću na brzom odgovoru i shvatanju ove situacije, pohvalivši institucije Bosne i Hercegovine u borbi protiv koronavirusa.

Na kraju razgovora, sagovornici su istakli da će i dalje raditi na jačanju saradnje i unapređenju odnosa dviju zemalja u oblasti prometa i komunikacija, kao i ekonomske saradnje uopće, saopćilo je Ministarstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.