open-navfaktor-logo
search
Potvrdio komesar
Mjesec nakon stravičnih ubistava smijenjen načelnik Policijske uprave Gradačac
Direktor uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman potvrdio je da Zehrudin Hasić više ne obavlja funkciju načelnika Policijske uprave Gradačac. Smijenjen je i njegov zamjenik.
06.09.2023. u 22:35
get url
text

VEZANI TEKST - Komesar MUP-a TK suspendovao policajku iz Gradačca Dženanu Selimović

Hasić će biti prerasporođen na drugu poziciju, a na njegovo mjesto je imenovan komandir Policijske uprave Srebrenik Edin Karić, koji će obavljati funkciju načelnika PU Gradačac.

Korman je kazao da je to posljedica posljednjih dešavanja u Gradačcu.

- U vezi je sa svim ovim događajima i tako će ostati do utvrđivanja relevantnih činjenica. To je bila procjena, ne mogu vam više ništa kazati – rekao je za Hayat.ba Korman.

Smjena dolazi skoro mjesec nakon stravičnog zločina Nermina Sulejmanovića koji je u ovom gradu ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još tri osobe. Krvavi pir ubistva supruge objavio je na Instagramu. Ranio je još tri osobe, a zatim počinio samoubistvo.

Neposredno nakon ovih događaja, Korman je suspendirao policajku Dženanu Selimović, koju su pojedini mediji dovodili u vezu sa Sulejmanovićem.

Korman je tada za Faktor kazao da se suspenzija policajke Selimović ne odnosi na slučaj trostrukog ubistva u Gradačcu, koji je predmet krivične istrage, već da je protiv nje pokrenut interni postupak zbog ranijih kontakata sa osobama iz kriminalnog miljea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.