open-navfaktor-logo
search
Protest uspio
Mještani Dobrinje ne žele parking: "Vratite sve u prvobitno stanje i osmislite nešto pametnije za djecu"
Veliki broj građana iz sarajevskog naselja Dobrinja izašao je danas na mirni protestni skup na kojem su rukovodstvu Općine Novi Grad Sarajevo jasno poručili da su protiv urbicida i devastacije zelenih parkovskih površina koje krase ovo naselje.
01.06.2021. u 20:05
get url
text

Oni se bune zbog izgradnje parkinga u ulici Omladinskih radnih brigada. Kako ističu, parking mjesta ima dovoljna i čak nisu sva ni popunjena.

Građani su poručili načelniku Semiru Efendiću i općinskim službenicima da ne dozvoljavaju da se saobraćaj u mirovanju rješava asfaltiranjem parkova jer za to postoje planom predviđena mjesta koja se mogu etažirati.

- Mašine gasimo i od posla ništa! Neće ovdje niko ništa praviti. Vratite ovo u prvobitno stanje i osmislite nešto pametnije za našu djecu i stare - poručili su.

Nakon rasprave s građanima, predstavnik Općine je kazao kako će sutra na teren doći mašine i vratiti sve u prvobitno stanje, što je dočekano aplauzom okupljenih. 

U poslijepodnevnim satima na mjesto događaja došao je i načelnik Efendić, te razgovarao sa građanima. 

- Sutra će bager ovo vratiti kako je i bilo i nema problema što se toga tiče. Što se tiče nas ili mene, nama ne trebaju parking mjesta. To može trebati vama koji ovdje živite. Radi se o tome da će Bulevar u toku ljeta biti zatvoren za saobraćaj i bit će samo za pješake. Do ujutro do 9 sati je dostava, on je svakako po planu pješačka zona. Nama je dugoročno samo rješenje da na postojećim parkinzima pravimo još jednu etažu. To je vlasništvo KS, sve je na Zavodu za izgradnju, Ministarstvo saobraćaja upravlja time i mi moramo dobiti dozvolu. Ono što Općina može uraditi je negdje proširiti parking - kazao je načelnik.

{$galerijaFotografija}

193671095_871382296787163_2907166903213542465_n.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.