open-navfaktor-logo
search
Ilidža
Mještani Hrasnice pitaju: Traje li još akcija čišćenja ili?
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ovih dana se po društvenim mrežama hvali velikom akcijom čišćenja na području ove općine a koja je započela u ponedjeljak i trajat će do petka.
02.06.2022. u 13:40
get url
text

Akcija je, prema ranije usaglašenom planu, započela u ponedjeljak na području naselja Hrasnica.

- Sjeli smo, dogovorili se, ne mareći za nadležnosti već smo se vodili isključivo željom da svih 16 mjesnih zajednica općine Ilidža pokušamo urediti onako kako one zaslužuju, a nadam da će naši građani na terenu osjetiti koordiniranu saradnju Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša kao nosilac aktivnosti, Općine Ilidža, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Pokop, KJKP ViK, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, JP Ilidža i Vatrogasnog društva Ilidža - naveo je Muzur na Facebooku.

Ovakva masovna akcija svakako je za pohvalu.

Međutim, kako su nam javili čitatelji iz naselja Hrasnica, nije im jasno da li je u ovom naselju akcija završena, ili će biti nastavljena, s obzirom na to da su učesnici akcije iza sebe ostavili nezavršen posao.

Na fotografijama koje su nam poslali vidi se dio naselja uz korito Bunice, u blizini Sportskog centra, na kojem su hrpe zemlje i trave koji su prethodno ostrugani sa rubova ivičnjaka. Dio materijala već je saprao jak pljusak u ponedjeljak, ali su cijelom dužinom ulice vidljive hrpice ovog otpadnog materijala.

- To je nešto što mještani i inače sami čiste, kao i odvode za kišnicu uz korito Bunice, tako da nam neće biti teško ni ovo pokupiti, ali eto bilo bi lijepo da nam je neko rekao da se to od nas očekuje - kazao nam je jedan mještanin.

{$galerijaFotografija}

Prema onome što ovih dana objavljuje općinski načelnik, akcija je što se tiče Hrasnice, završena.

- Iako su vremenski uslovi poremetili prvobitne planove, akcija se već sutra nastavalja u mjesnim zajednicama Otes, Stup, Stup II i Stupsko Brdo. Hvala vam za suradnju, hvala za veliki broj poruka podrške i zahvale za navedenu akciju - napisao je Muzur na Facebooku.

hr 3.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.