open-navfaktor-logo
search
Policija ga privela
Mještanin Milića prijetio ubistvom odborniku Muratu Avdiću: "Ubit ću ga, niko neće odgovarati"
Na Facebook profilu mještanina Općine Milići Borka Trivkovića osvanuo je video u kojem Trivković prijeti smrću odborniku u ovoj općini Muratu Avdiću (SDA).
27.01.2022. u 10:42
get url
text

Trivković u videu koji je emitirao uživo na svom Facebook profilu upućuje pogrdne riječi Avdiću, te pokazuje metak s kojim prijeti da će ga ubiti.

- Evo ga, jedan jedini (metak), pa neka dođe u Miliće da uplati još jedan račun preko reda. Živjet će ovaj narod i poslije ustaša. Ja ga ubijam, niko neće ni za šta odgovarati. Kažem i policiji "ja ga ubio" - čuje se na snimku u kojem Trivković prijeti Muratu Avdiću. 

Odbornik u Općini Milić Murat Avdić ističe da je policija privela Trivkovića zbog tog video snimka, te da će Trivković biti krivično gonjen zbog iskazivanja prijetnji. 

- Razlog prijetnje je taj što sam ja ovdje odbornik u općini, predstavljam Bošnjake i ne dozovljavam da se Bošnjaci ugrožavaju. Ovakva reakcija vjerovatno proizilazi iz toga, a i za to je zaslužna i trenutna politička situacija i tenzije u Bosni i Hercegovini - kazao je Avdić.

Avdić tvrdi da ne poznaje Trivkovića i da ga nikada u životu nije vidio. 

- Osjećam se ugroženo, ali ja imam iskustva u ovakvim situacijama. Međutim, Bošnjaci u ovoj regiji su mnogo uznemireni - ističe Avdić.

Naglašava da je Trivković nakon saslušanja pušten na slobodu.

O ovom slučaju oglasili su se iz Policijske uprave Zvornik.

- Policijskoj stanici Milići je 25.01.2022. godine oko 11 sati  M.A. iz Milića prijavio je B.T. iz Milića zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji po život, zbog čega je uhapšen oko 11,45 sati. M.A. je prijavio B.T. da je na društvenoj mreži Facebook objavio video klip u kojem mu upućuje ozbiljne prijetnje po život. Policijski službenici Policijske stanice Milići su odmah postupili po prijavi i preduzeli sve potrebene mjere i radnje u cilju provjere tačnosti navoda prijave. Istog dana, policijski službenici su pronašli B.T. iz Milića i uhapsili ga. 

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom i nakon toga dostavljanje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti - saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.