open-navfaktor-logo
search
Inicijativa Kluba SDA
Mladi Bugojna oslobođeni plaćanja dijela troškova za izgradnju stambenih jedinica
Inicijativa Kluba SDA kojom se traži oslobađanje plaćanja dijela troškova za izgradnju stambenih objekata osobama do 35 godina, dobila je podršku bugojanskih vijećnika.  
04.03.2020. u 09:04
get url
text

- Ovo je samo jedan od načina da preveniramo da mladi kadar odlazi iz Bugojna, u trenutku kad imamo migracije ne samo u Bosni i Hercegovini, već migracije svjetskih razmjera. Mislim da smo uradili veoma korisnu stvar za mlade - kazao je vijećnik Nedžad Jusić.

Usvojen je i zaključak o formiranju komisije, koja bi trebala pratiti provođenje donesene odluke po kojoj bi naknade mladima, koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, bile umanjene i do osamdeset posto.

- Drago mi je da je došlo do usvajanja jednog ovakvog prijedloga, koji će omogućiti da što veći broj mladih ljudi dobije krov nad glavom. Mislim da ćemo već na narednoj sjednici Općinskog vijeća imati neka konkretna rješenja u vezi tog pitanja - naglasio je bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

Smatra da se mladima može pomoći i na način da se sredstva s pojedinih transfera u općinskom budžetu preusmjere za tu namjenu, s obzirom da je već završen veliki broj ranije planiranih infrastrukturnih projekata, i da u tom segmentu ne postoje velike potrebe na terenu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.