open-navfaktor-logo
search
Nadbiskup vrhbosanski
Mons. Vukšić čestitao Bajram: Želim svaki Božji blagoslov, uspjeh i radost
Molim Božji blagoslov za sve ljude kako bi ustrajali na putu svjedoka Božje dobrote i mira te međusobnog prijateljstva, sloge i bratskih osjećanja
AUTOR: Fena
14.06.2024. u 17:14
get url
text
Mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u povodu Kurban-bajrama uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH, Huseinu ef. Kavazoviću.
 - U povodu blagdana Kurban-bajrama, koji će muslimanski vjernici uskoro proslaviti kao blagdan sjećanja na Božje milosrđe i dobrotu te kao priliku da, vršenjem djela milosrđa, pokažu svoju dobrotu prema članovima vlastite porodice i solidarnost sa siromasima, prijateljima i susjedima, Vama, Vašoj obitelji, svim saradnicima i vjernicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini želim svaki Božji blagoslov, uspjeh i radost. I molim Božji blagoslov za sve ljude kako bi ustrajali na putu svjedoka Božje dobrote i mira te međusobnog prijateljstva, sloge i bratskih osjećanja - stoji u čestitki.
Čestitku jednakog sadržaja nadbiskup Vukšić uputio je također vojnom muftiji Nesibu ef. Hadžiću, te predsjedniku Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, ministru obrane  Zukanu Helezu i generalu Mirsadu Ahmiću.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.