open-navfaktor-logo
search
Reagirale službe
Mostar: Uklonjeni fašistički grafiti sa Partizanskog groblja
Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zatražio hitno čišćenje zidova na Partizanskom spomen-groblju na kojem su jutros iscrtani fašistički simboli, gradske službe su brzo reagovale i ofarbale zidove Partizanskog groblja.
07.01.2022. u 14:24
get url
text

VEZANI TEKST - U Mostaru fašističkim grafitima oskrnavljeno Partizansko spomen-groblje

Jutrošnje skrnavljenje Partizanskog groblja bio je samo jedan u nizu napada na ovaj spomenik države Bosne i Hercegovine.

Reagovali su i iz UABNOR BiH okrivivši za sve politiku HDZ-a BiH i MUP HNK, s obzirom na to da vandali nikada dosad nisu procesuirani.

I mostarski gradonačelnik Mario Kordić osudio je ispisivanje grafita na Partizanskom spomen obilježju.

- Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih grupa čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, skrnavljenja nacionalnog spomen obilježja, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst kada je u pitanju očuvanje spomeničke baštine te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija - navodi se u saopćenju iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Gradske komunalne službe promptno su reagirale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko groblje.

- Od pripadnika MUP-a očekujemo da nakon što se napravi uviđaj u konačnici otkriju i počinitelj ili počinitelji i nalogodavac ovog vandalskog čina. Ovim putem želimo poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a ko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj - poručili su iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Iz Ureda su najavili kako će Grad Mostar u idućem razdoblju učiniti dodatne aktivnosti na zaštiti i valorizaciji Partizanskog spomen obilježja za što su u gradskom budžetu osigurana sredstva, kako za održavanje tako i za sistem videonadzora.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.