open-navfaktor-logo
search
Odluka Gradskog vijeća
Mostar uvodi turističku karticu, evo koje će pogodnosti imati posjetioci grada
Gradsko vijeće Grada Mostara donijelo je Odluku o uvođenju Mostar Pass - turističke kartice.
20.01.2023. u 08:12
get url
text

Mostar Pass je kartica namijenjena turistima i posjetiteljima kojoj je cilj povećati posjećenost kulturnih sadržaja i znamenitosti, te ponuditi dodatni alat za pregled odredišta kako bi imali ispunjen i kvalitetan boravak u gradu.

Kartica nudi sljedeće pogodnosti: turistički potencijali na jednom mjestu, kupovinu proizvoda u trgovinama i obrtničkim radnjama, konzumaciju hrane i pića u mostarskim ugostiteljskim objektima, noćenje u hotelima, motelima i drugim smještajnim objektima, posjete muzejima, sakralnim objektima, galerija, radionicama i drugim atrakcijama, te kulturnim događajima i sličnim manifestacijama.

Mostar Pass kartica bit će kreirana na online platformi prema kojoj će korisnik nakon njene kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalazi u turističkoj ponudi.

Gradsko vijeće Grada Mostara donijet će Odluku o cijenama kartica najkasnije u roku od tri mjeseca prije početka njene primjene, a prihodi ostvareni od prodaje Pass kartice ići će u budžet Grada Mostara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.