open-navfaktor-logo
search
Spektakl u Mostaru
Mostarac Kazić i Crnogorac Krnić pobjednici 457. skokova sa Starog mosta
Igor Kazić iz Mostara i Evald Krnić iz Crne Gore pobjednici su tradicionalnih 457. visinskih skokova sa Starog mosta u gradu na Neretvi.
30.07.2023. u 18:12
get url
text

Krnić je pobijedio u kategoriji skokova na glavu, ispred Ahmeta Stupca i Dine Bajrića, dok je drugo mjesto u kategoriji skoka na noge osvojio Emel Tiro, a treće Harun Bajgorić.

Učestvovala su ukupno 33 skakača, od kojih 15 u kategoriji na noge i 18 u kategoriji na glavu.

Manifestacija je i ove godine imala međunarodni karakter, s obzirom na nastupe skakača iz zemalja regiona, a samom događaju na platou ispod Starog mosta prisustvovalo je nekoliko hiljada posjetilaca, među kojima i brojni turisti.

Delegat skokova bio je proslavljeni bh. bokser Damir Beljo, a predsjednik stručnog žirija Alica Jakirović. Žiri su osim Jakirovića činili skakači veterani, osvajači brojnih nagrada: Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogićević.

Priznanja najboljim uručili su Mili Bijavica, Jasmin Gaštan, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, predsjednik Turističke zajednice HNK-a Semir Temim, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, te predsjednik Kluba skakača u vodu Mostari Lorens Listo.

Pobjednici će svečano biti proglašeni večeras na platou ispod Starog mosta, uz tradicionalnu bakljadu na mostu.

Dan ranije u sklopu manifestacije održana je popularna “Šlaufijada“ – utrka na šlaufima od točkova teretnih vozila Neretvom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.