open-navfaktor-logo
search
Ribar prvi skočio u vodu
Mostarci spasili djevojku od utapanja u Neretvi
Kupanje na Neretvi (opet) je pošlo po zlu. Mostarci su ovog puta spasili stranu državljanku od utapanja u Neretvi.
03.08.2022. u 14:40
get url
text

Da je Neretva nepredvidiva i opasna izgleda da nisu znale dvije djevojke koje su se kupale na poznatom mostarskom kupalištu - tzv. Mejdanu.

Naime, kako Bljesak.info doznaje, dvije djevojke, strankinje - kupale su se na plaži iznad Starog mosta u želji da se rashlade. U jednom trenutku brzina Neretve je iznenadila jednu od njih nakon čega ju je rijeka počela nekontrolirano nositi, a djevojka je počela gubiti dah.

- Na svu sreću, nju je ugledao ribar koji je skočio za njom da je spasi. Voda ih je nosila sve do Starog mosta gdje ih je sačekao čamac koji vozi turiste ispod mosta. U pomoć su priskočili i skakači koji su tu svakodnevno. Ovo se ne događa prvi put, ovdje je potrebna dežurna spasilačka ekipa, ovakve stvari se događaju skoro svakodnevno, samo se o tome ne piše - kazao je Lorens Listo, predsjednik Kluba skakača "Mostari".

Iz MUP-a su kazali kako nemaju nikakvu prijavu niti informacija o ovom događaju. Djevojku je s mjesta događaja odvezlo vozilo Hitne pomoći.

Podsjećamo, prije tri mjeseca mladog Amerikanca spasili su Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković koji vozi turiste na čamcu. Svojom hrabrošću i prisebnošću brzo su djelovali i uspjeli spasiti jedan život.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.