open-navfaktor-logo
search
Humanost
Mostarski učenici donirali kosu za izradu perika za oboljele od raka
Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, u saradnji s kolegama iz Srednje politehničke škole, uspješno su proveli akciju "Bald for a Cause", podržavajući udruženja "Srce za djecu" i "Novi pogled" koja pomažu oboljelima od raka.
18.03.2023. u 15:17
get url
text

Riječ je o akciji podrške osobama oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama tokom i nakon liječenja. Organizatori ističu kako su nastojali podići svijest stanovništva o značaju brige o zdravlju, prikupljajući novac za liječenje i kosu za izradu perika.

FOTO: Fena

Kosa koju su donirali će biti usmjerena Udruženju "Srce za djecu" iz Sarajeva i namijenjena za projekat "Moja kosa - tvoja kosa". Učestvovalo je 40 učenika, a akciju je realizovala Srednja politehnička škola čiji su profesori i učenici Frizerskog smjera šišali učenike Koledža.

- Ponosni smo na četrdesetak učenika koji su se prijavili da doniraju kosu. Veliko je interesovanje, svake godine sve veće. Na ovaj način izražavamo zahvalnost i podršku radu udruženja. Očekujemo dobar odziv. Prošle godine su nam se pridružili i građani koji su donirali i novac i kosu - kazala je glasnogovornica Koledža ujedinjenog svijeta Adla Velagić-Ćurić.

FOTO: Fena

Ista akcija provedena je i prošle godine, kada je Koledž ujedinjenog svijeta prikupio 3.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.