open-navfaktor-logo
search
Mještani uznemireni
Muftijstvo nakon pucnjave kod džamije: Pozivamo gradonačelnika Livna da posjeti džematlije u Guberu
Povodom nemilog događaja koji se desio u ponedjeljak, 10. aprila 2023. godine, u džematu Guber, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Livno, kada su iz vozila u pokretu pred sami početak teravih-namaza, u blizini džamije, ispaljeni hici iz vatrenog oružja, Muftijstvo mostarsko pozvalo je službene organe da odlučno provedu istragu, utvrde činjenice i pronađu izvršioce.
12.04.2023. u 13:53
get url
text

- Ovaj događaj uznemirio je lokalne džematlije i sve članove naše zajednice, a posebno nas žalosti što se desio u mubarek ramazanskom vremenu.

Gradonačelnika Grada Livna pozivamo da sa saradnicima posjeti džematlije Gubera, jer bi ta gesta bila od velike važnosti i razumjeli bismo je kao izraz brige za sve stanovnike Grada Livna podjednako.

Muftijstvo mostarsko vjernicima upućuje poruku podrške, da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa željom da u miru i Božijem zadovoljstvu provedu preostale ramazanske dane, te da i dalje razvijaju kulturu zajedničkog života sa svojim komšijama - kaže se u saopćenju kojeg poptisuje muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.