open-navfaktor-logo
search
Prijevremeni izbori
Muhić nakon pobjede u Živinicama: Ovo je odraz onoga što ćemo imati na federalnom i državnom nivou
Began Muhić iz Stranke demokratske akcije (SDA) izabran je za gradonačelnika Živinica na prijevremenim izborima. Njegov mandat trajat će do narednih Lokalnih izbora koji će biti održani u oktobru 2024. godine.
29.05.2023. u 10:51
get url
text
Began Muhić
Began Muhić

Nakon što je obraćeno 98,85 posto biračkih mjesta Muhić ima 9.735 glasova, nezavisni kandidat Asim Aljić osvojio je 4.808, dok Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) ima 3.033 osvojena glasa.

- Očekivali smo ovaj procenat podrške, mada bih volio da je bila veća izlaznost. Pobjeda znači kontinuitet onoga što je radio rahmetli Samir Kamenjaković, imamo usaglašane projekte i ciljeve i idemo dalje - kaže Muhić za Faktor.

Podsjećamo, prijevremeni izbori u Živinicama organizirani su nakon smrti Samira Kamenjakovića, koji je preminuo 11. marta.

- Ovo je i pobjeda bosanskohercegovačkog političkog bloka, koji zagovara da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. To je dodatni vjetar u leđa i odraz onoga što ćemo imati na federalnom i državnom nivou - kaže Muhić.

O tome šta građani Živinica mogu očekivati u narednih godinu i četiri mjeseca, Muhić kaže da postoje usaglašeni projekti i odluke s Gradskim vijećem.

- Imamo podršku Gradskog vijeće za rješavanje najvećih izazova kao što je putna infrastruktura, vodosnabdijevanje, nastavak privrednog rasta... Mi imamo najbrže rastuću privredu, najveći bruto društveni proizvod po glavi stanovnika i ostvarenu dobit, najveći broj zaposlenih u odnosu na broj stanovnika, iznad smo prosjeka Tuzlanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine. Želimo nastaviti biti partneri domaćim poslodavcima i stranim investitorima - naveo je Muhić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.