open-navfaktor-logo
search
Objavili na Facebooku
MUP ih demantirao: Laburistička stranka tvrdi da je uhapšena kćerka Fikreta Abdića
Edina Abdić Pleho, zastupnica Laburističke stranke u Skupštini Unsko-sanskog kantona uhapšen je večeras, objavila je ova stranka na svojoj Facebook stranici. Međutim iz MUP-a USK demantirali su hapšenje.
03.04.2020. u 21:33
get url
text

Riječ je o partiji iz Velike Kladuše čiji je osnivač pravosnažno osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

Na Facebook stranici stranke objavljen je video snimak na kojem se vidi policijsko vozilo, ali se ne vidi da je neko uhapšen.

Također su objavili i da je policija ušla u kabinet Fikreta Abdića.

- Po naredbi Općinskog suda Velika Kladuša vrši se pretres unutar zgrade Općine Velika Kladuša s ciljem pronalska nestalih pečata. Dosad niko nije uhapšen - kazao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kalduša Fikret Bašić na vanrednoj sjedinici održanoj 1. aprila obavijestio je je članove Kolegija da je njemu onemogućen pristup pečatu Općinskog vijeća.

Pred početak kolegija on je to prijavio policiji i dao izjavu. Pristup pečatu mu je, kako je istaknuo, onemogućila Edina Abdić Pleho, zastupnica u skupštini Unsko-sanskog kantona, koja nije uposlenik Organa uprave općine Velika Kladuša, već je kćerka načelnika općine i provodi vrijeme u njegovom kabinetu, dok je on izvan BiH. 

Pečat Općinskog vijeća otuđen je nakon sjednice, na kojoj je doneseno nekoliko izuzetno značajnih odluka koje se tiču daljeg funkcioniranja općine u vremenu pandemije koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.